Kategóriák: CikkekSwitch

Fitness Boxing feat. Hatsune Miku – bemutató

A Nintendo Switch platform egy hatalmas előnye, hogy a Joy Conjainak mobilitása rengeteg mozgás alapú játék megjelenését teszi lehetővé, elég, ha a csak a Ring Fit adventures-re vagy a Fitness Boxingra gondolunk. A Fitness Boxing feat. Hatsune Miku az utóbbinak egyfajta „spin-off” változata, melyben Hatsune Miku és Vocaloid társai veszik át az edzők szerepét.

A Fitness Boxing feat. Hatsune Miku pontosan azt adja, amit a címe sugall. Az edző utasítására kell végrehajtanunk a gyakorlatokat, miközben az még a helyes testtartásunkat is figyeli. Közben egy általunk választott Vocaloid bokszol, lényegében csak velünk szemben – mint a táncosok egy Just Dance játékban, és bátorítóan ösztönzéseket kiabál felénk. A játék akkor is megtartja ezt a „kedves”, ösztönző stílust, ha elrontjuk a kombót, és ez a pozitív visszajelzés segít abban, hogy egy könnyed játék érzését keltse, ahol nem kell tartanunk a hibázástól. A játék számos játékmódot tartalmaz. Például a Miku Exercise módban egy Vocaloid dal ritmusát követve kell bokszolnunk. A dalválaszték rendkívül sokszínű, ott vannak a klasszikusok, mint a „Melt” vagy a „The Vampire”, a „Melancholic” és „World End Dancehall”.

A játék minden játékmódjában a lényeg a ritmusra történő ütés és mozgás. A képernyőn a ritmusjátékoktól megszokott módon jelenik meg, hogy milyen mozdulatot vár tőlünk a játék. Kezdésként egyszerű ütésekkel indít, aztán jönnek a horgok, felütések, és később a kitérések is. Ahogy egyre többet játszunk, úgy lesz változatosabb a játékmenet, és ez minden játékmódra kihat.

A Nintendo Switch platformon nehéz saját identitást kialakítani, olyan szinten telített a piac a játékok oldaláról, azonban a Fitness Boxing működő formuláját elhelyezve a Vocaloid témában egy nagyszerű húzás volt a fejlesztőktől, hiszen így a fitness boxing rajongói és a vocaloid rajongók is kapnak egy egyszerű és érdekes játékot. Bár a Fitness Boxing Hatsune Mikuval megfűszerezett verziója nem fogja felvenni a versent a Ring Fit adventure változatos, és a fizikai kiegészítője által színesített játékmenettel, viszont tökéletes partijáték, a többi ritmus alapú játékhoz hasonlóan.

Azok számára, akik minden játékot angolul játszanak furcsa élmény lehet a játék során, hogy Miku csak japán szinkront kapott. Az edzők szerencsére továbbra is angolul kommunikálják le az elvárt mozdulatsorokat, viszont Miku, hogy megőrizzék az autentikusságát, csupán a saját anyanyelvén szólal meg, ez viszont bizonyos embereknek zavaró lehet.

Összességében a Fitness Boxing Vocaloid verziója egy egyszerű koncepciójú játékot fűszerez meg Hatsune Mikuval és a Vocaloid témával, a ritmikus boksz játékmenetet pedig összeköti a zenei ritmusra történő püföléssel, ezáltal egy zseniális, és nehezen letehető élményt alkotva.

Megosztás
Közzétette:
Shaxx

Legfrissebb bejegyzések

Incremental Factory – Betekintő

A termelésnek mennie kell!

2024-10-24

Ship of Heroes – betekintő

A City of Heroes eszmei utódainak nehéz dolguk van, kevésnek sikerül annak nagyságához felnőni, és…

2024-10-22

November 18-án érkezik a Dűne: Prófécia

A Dűne: Prófécia Frank Herbert Dűnéjének kiterjedt univerzumában játszódik 10 000 évvel Paul Atreides felemelkedése…

2024-10-21

Endzone 2 – Korai Hozzáférés betekintő

Az Endzone - World apart folytatása nemrég útnak indult korai hozzáférés keretei között, vajon felér-e…

2024-10-21

Until Dawn – 2024 – Játékteszt

Valaki egy ráncfelvarrást? Csak a fél vesédet kérem érte...

2024-10-17

Train Yard Builder – Betekintő

Könnyed terepasztal építés vonatokkal.

2024-10-17