Oldal kiválasztása

Celestia: Chain of Fate – játékteszt

Celestia: Chain of Fate – játékteszt76% XP76% XP

A Celestia: Chain of Fate egy könnyed, fantasy visual novel. A húsz viszonylag hosszú fejezet alatt kibontakozó történet időt vesz igénybe, hogy igazán lendületbe jöjjön, de a türelmes játékosok számára egy karakterközpontú és élvezetes mese tárul fel. A játék világának felépítésének és a karakterek sokszínűségének köszönhetően kiemelkedik a többi közül.

A történetmesélés és a világ kidolgozása hasonlít a CLAMP mangaka csoport stílusára, különösen a Wish és a School Detectives című művekre. A cselekmény kezdetben könnyedebb, majd fokozatosan komolyabbá válik. A játékosok Ariát, egy lányt irányítanak, aki azt hiszi magáról, hogy egy nemesi származású ember, azonban 18. születésnapján kiderül, hogy ő valójában egy, a Devil May Cry rajongók számára jól ismert tiltott szerelemből született gyermek: félig démon (Daemon), félig angyal (Angelus). Ezen mivolta okán a Celestia Akadémiára kell mennie, ahol helyet kell találnia a két birodalom között. A történet során Aria különféle próbatételekkel és új emberekkel találkozik, miközben a háttérben baljóslatú események zajlanak.

A játék cselekménye meglepően fejlődik, és számos fordulatot tartogat, számos váratlan pillanattal fűszerezve a történetet. A karakterek történetei és kapcsolatai szintén folyamatosan bővülnek, és mély benyomást keltenek. Noha a játék vége egyértelműen egy folytatásra utal, az eddig felépített narratív horgok kellő mértékű lezárásának köszönhetően ez nem zavaró.

Aria három társa Val, Luke és Ash, akik története függetlenül fejlődik attól, hogy a követjük-e az opcionális romantikus szálaikat, ami egy kellemes eltérés az ehhez hasonló játékok tipikus felépítésétől. A mellékszereplőknek is megvannak a saját történeteik, és sokuk mélyebb motivációkkal rendelkezik, mint elsőre gondolnánk. Még a riválisok is komplex karakterek és érthető indokok vezetik tetteiket. Ariának is vannak naiv pillanatai, különösen a történet elején, de később határozott és önálló szereplővé válik. A játék során hozott döntéseink befolyásolják Aria történetét, ami lehetőséget ad a személyes irányításra.

A Celestia: Chain of Fate a narratíva legerősebb része a fantasy történetmesélés, az otome játékokra jellemző romantikus szál egy mellékszálként van jelent, a karakterek közös kalandja kapja a fő hangsúlyt. A játék előrehaladása nem függ attól, hogy melyik karakterrel töltünk el több időt, viszont a különböző választások befolyásolják az elérhető jeleneteket és a karakterekhez való kötődés mértékét.

A játék megjelenése gyönyörű és részletgazdag, különösen a karakterdizájnok és az illusztrációk tekintetében. Azonban néhány mellékszereplő és szörny alacsonyabb költségvetésű modelleket kapott, ami különösen a történet későbbi szakaszaiban lesz szembetűnő, és zavaró. A játék zenei aláfestése kiváló, remekül illik a történésekhez, viszont a hangeffektek hagynak némi kívánnivalót maguk után. Ezen felül a szinkronok hiánya nagy csalódás, főleg egy visual novel számára.

Értékelés

76%

Összefoglaló A Celestia: Chain of Fate egy meglepően részletes visual novel, amelynek könnyed fantasy története több mélységet rejt, mint amennyit elsőre gondolnánk. A műfaj és pontosabban otome rajongók, akik hajlandóak adni egy esélyt a játéknak, a szinkronok hiánya ellenére is, egy remek világot fognak találni.

76%
Translate »