Oldal kiválasztása

Unusual Findings – Játékteszt

Unusual Findings – Játékteszt92% XP92% XP

A nyolcvanas években három srác egy „túl jól sikerült” tudományos kísérlet után szobafogságot kapnak. Kitalálják, hogy éjszaka elszöknek egyikük házába, ahol a frissen beszerzett TV kütyüjét kipróbálják. A sztori innen indul, amikor a lopott kábelcsatornák éjszakai sugárzása helyett furcsa, földönkívüli adásra lesznek figyelmesek a képernyőn. Ekkor három karakterünk Nick, Tony és Vinny elindulnak, hogy kinyomozzák a jel forrását.

A játék a régi idők point and click játékmenetét használja, de a modern időkre átültetve. Három fő akciónk van ha valamire rákattintunk: megnézni, megfogni és beszélni vele. Ahhoz, hogy mivel tudunk interakcióba lépni kaphatunk segítséget a képernyő jobb felső sarkára kattintva. A látott szövegek mindegyike szinkronizált és a szinkronhangok is képesek viccesek lenni anélkül, hogy erőltetettbe menne át. Vannak inventory puzzle elemek is a játékban, amelyek lehet kicsit megakasztják majd a műfajban nem járatos játékosokat (kombinálj valamit valamivel és használd egy dolgon a képernyőn).

Rengeteg retro utalás található a játékban akár szövegesen, akár a világban mint tereptárgy elhelyezve. A humor és a kontextus egy jó adag nosztalgiát és nevetést tud adni annak, aki ténylegesen ismeri ezeket, de annak sem kell félnie, aki már a későbbi generáció tagja. Ők is gond nélkül élvezhetik a történetet. A 80-as éveket idéző feelinghez elengedhetetlen a Synthwave OST, ami Tomas Ferrero munkája.

A pixel art nagyon alaposan elkészített karaktermodelleket és helyszíneket mutat be. Látszik, hogy szívvel-lélekkel készült ez a játék egy olyan csapattól, aki nem csak ismeri, de szereti is ezt a műfajt és időszakot. Az elején a játék introjaként szolgáló animáció sok, nagyobb költségvetésű játék átvezetőjét is simán lekörözi. Nagyon élénk, színes a világ, ami még jobban segít a limitált grafikának. Spoiler nélkül elmondhatom, hogy a poénok között azért néhány brutális jelenet is megtalálható, de semmi komolyabb belezés vagy hasonló nem lesz látható.

Értékelés

92%

Összefoglaló Humoros és szórakoztató point and click játék. A puzzle szekciók nem teljesíthetetlenek (mint a régi időkben). Rengeteg retro utalás, amelyet nem csak az idősebb korosztály élvezhet. Nagyon jó szinkronmunka és kellemes OST.

92%
Translate »