Oldal kiválasztása

Cats on Duty játékteszt

Cats on Duty játékteszt60% XP60% XP

Azt hinnéd, hogy nem lehet újdonságot kitalálni 2024-ben, de a Prikol Teamnek sikerült: új fejlesztésű játékuk a Cats on Duty, noha nem találta fel a spanyol viaszt, sikeresen ötvözött kettő külön-külön élvezetes játékot, melyek szokatlan kombinációja érdekes eredményt szült.

Az eredeti Plants vs Zombies és a híres minigame, amit több néven is ismerhettek (kővarázsló, match 3 stb.) kombinációja valami olyasmit hozott létre, amire nem számítottam.

Ahhoz, hogy egységeket helyezhessünk a pályára, szükségünk van a minigame-ben feloldott ékkövekre, azonban ahhoz, hogy ezeket mozgatni tudjuk, fel kell használnunk a játék során gyüjtött kolbászokat. Tehát a játék két eleme szoros kapcsolatban van egymással, és a nehezebb szinteken komoly stratégiai tervezést igényel a siker elérése.

Első próbálkozásra fura volt, a játék elején még sok az üres járat, hiszen nem túl sok kihívást rejteget az a pár ellenfél, ami halad felénk. Bőven van időnk kezelni a köveket és az egységeinket is. 

Az elhelyezésüknek rendje hamar összeáll az ember fejében, hátramennek a sniperek, utána a kamikazeegységek, ha odaférkőzne véletlenül valaki, majd jöhetnek a közelebbről, de nagyobb erővel sebző egységek és végül a fal! Mivel minden macskának van magasabb verziója, ha hármat egymás mellé helyezünk, figyelnünk kell arra, milyen sorrendben rakjuk le őket, ugyanis nemcsak egymás mögött, de mellett is össze lesznek húzva, ráadásul ha az öt sorból középre rakjuk le az utolsó egységet 2-2 mellé, akkor mindet összehúzza, és nem lesz erősebb, mint ha csak három macska lett volna felhasználva. 

Ezt a teszt során sajnálattal tapasztaltam, ráadásul ahogy haladunk előre a szinteken, egyre kevesebb lehetőségünk van arra, hogy kényelmesen pakolásszuk az egységeket. Főleg, hogy még multitaskolnunk is kell a kőpárosításnál.

Ki merem jelenteni, hogy a játékban kellemeset csalódtam, elsőre azt hittem, hogy egy hatalmas ökörség lesz, ami egy olcsó próbálkozás, de a nap végén a Match 3-mal összekombózott Plants vs Zombies, avagy a Cats on Duty egy érdekes, élvezetes és, elég magas szintre elérve, kihívásokkal teli játék lett.

Nem mondom, hogy újra elő fogom venni, vagy hogy néhány fanatikuson kívül tudnám ajánlani bárkinek is. Pláne, hogy 10 euróba kerül, ami nyugdotan lehetne 5 is, de valahogy mégsem tudom azt sem kijelenteni, hogy élvezhetetlen és bugyuta a játék. Aki szereti a tower defense-játékokat, és nem megszállottja a full realistic grafikának, annak szuper játék lehet!

Értékelés

60%

Összefoglaló Összességében a játék pontosan azt nyújta, amit látunk, alacsony polygonszámú, egyszerű dizájnnal ellátott Plants vs Zombies-játékot macskákkal a virágok helyett.

60%
Translate »